Praktijk voor
Lichaamsgerichte Psychotherapie

De sleutel tot jezelf

Mijn werkwijze

Header small

Jouw hulpvraag

Belangrijk is dat jij als cliënt klaar bent voor verandering en actief meewerkt aan het bewerkstelligen hiervan. Soms is het nodig om de confrontatie aan te gaan, wil je werkelijk verandering in je situatie gaan ervaren met als doel weer in balans komen met jezelf en leven vanuit jouw potentieel. Natuurlijk is elke cliënt en elke klacht anders en dus ook het resultaat van de behandeling.

Nadat je je hebt aangemeld, maken we een afspraak voor een kennismakings-intakegesprek. Dit is bedoeld om inzichtelijk te krijgen wat jouw aandacht vraagt en of je bij mij op je plek bent. We inventariseren samen je hulpvraag, je doelstelling en je verwachtingen. Jouw hulpvraag staat centraal, en bepaalt de koers van het behandeltraject.

Het vervolgtraject

Als we besluiten om verder te gaan, vraag ik je om de behandelingsovereenkomst in te vullen. Dan start het behandeltraject. Soms helpt het al wanneer iemand naar je luistert, en vragen stelt die behulpzaam zijn. Of wanneer je met behulp van effectieve technieken blokkades op kunt heffen en pijnlijke ervaringen kunt verwerken. Of wanneer je door beweging in contact komt met je lichaam, en er ruimte ontstaat voor wat er is en oud zeer verwerkt kan worden. Ook andere methodieken en hulpmiddelen kunnen ondersteunend werken. In dit proces van bewustwording ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en vindt er verandering plaats.

Regelmaat in afspraken

Om daadwerkelijk stappen te zetten, is regelmaat van sessies belangrijk. Dit is minimaal een keer per drie à vier weken.


Wanneer eindigt het traject?

Ervaring leert dat het behandeltraject stopt als de hulpvraag is beantwoord. Werken aan je herstel is een emotioneel, mentaal en/of fysiek (bewustwordings)proces. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hulpvraag en op maat afgestemd.