Praktijk voor
Lichaamsgerichte Psychotherapie

De sleutel tot jezelf

Aura/chakra healing

Header small

Energie

In en om ons lichaam stroomt energie. Je kunt deze energiestroom niet altijd bewust ervaren maar je kunt waarschijnlijk wel aangeven of je veel energie hebt of dat je je juist futloos voelt. Als je minder goed in je vel zit, komt dat doordat de energie niet vrij kan stromen. Er zijn blokkades in je energieveld (van je lichaam en/of aura) ontstaan en dan kun je ziek worden.

De oorzaken van de blokkades zijn vaak vastgeroeste patronen of denkbeelden, onverwerkte emoties, onverwerkte ervaringen en teveel stress. Dit kan een negatieve uitwerking hebben op hoe je je voelt, je relaties en je werk.

Wat is een Aura/chakra healing?

Een healing is het terugkeren naar een staat van balans (harmonie). Aura/chakra healing is een heel directe manier om met je energiehuishouding aan de slag te gaan. Voordat ik uitleg wat een aura/chakra healing is zal ik eerst in het kort vertellen hoe ons energiesysteem is opgebouwd. Het menselijk energiesysteem bestaat uit verschillende elementen, waaronder de aura en chakra's.

De aura

De aura is ons persoonlijke energieveld dat ons fysieke lichaam doordringt en omgeeft. De grootte van de aura hangt af van de persoon en de situatie. De aura is opgebouwd uit meerdere lagen en kleuren. De belangrijkste lagen zijn de fysieke laag, de emotionele laag en de spirituele laag.

De chakra's

Volgens de meeste traditionele benaderingen heeft ieder mens 7 hoofd chakra's. Dit zijn energieknooppunten met ieder een eigen frequentie waaraan diverse levensthema's verbonden zijn. Idealiter zijn alle chakra's met elkaar verbonden en op elkaar afgestemd. Met een aura/chakra healing kunnen patronen die niet meer passen in de huidige levenssituatie worden herzien.

Doel

Een healing zorgt ervoor dat je beter in je vel zit. Waar we precies mee aan de slag gaan hangt af van wat jij op dat moment goed kunt gebruiken. Jouw lichaam, ziel en energiesysteem weten zelf het beste hoe en op welk gebied jij geheeld wilt worden. Dat betekent dat jij zelf verbaal, maar vooral non-verbaal aangeeft hoe jij het lekkerste in je lijf zit en in je leven staat.

Tijdens een healing werk ik aan het herstellen en in balans brengen van de chakra's, de energievelden en je aura. Als healer dien ik als kanaal van energie en bewustzijn. Ik stem me op jouw energie af en laat energie via mijn handen naar jou stromen. De energie komt in contact met jouw energiesysteem en zorgt ervoor dat het zelfgenezend vermogen van jou word gestimuleerd. Hierdoor kunnen blokkades verdwijnen.