Praktijk voor
Lichaamsgerichte Psychotherapie

De sleutel tot jezelf

E.E.N.® therapie

Header small

Lichaamsgerichte psychotherapie

E.E.N.® therapie is een complementaire holistische geneeswijze die zich richt op het in balans brengen van lichaam, geest en bewustzijn (ziel). Deze vorm van lichaamsgerichte psychotherapie wordt ingezet bij een groot scala aan klachten.

E.E.N.® therapie is een afkorting van Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde. De betekenis van het woord eclectisch is “uit alle systemen het beste halen en er tevens de Eenheid in zien”. In de wereld zijn er drie hoofdstromen in de geneeskunde: De Oosterse geneeskunde, de traditionele Chinese geneeskunde TCM en de Westers reguliere- en natuurgeneeskunde. Binnen de E.E.N.® therapie zijn kennis en behandelwijzen samengevoegd vanuit Oosterse, Chinese, Westerse, Tibetaanse en Egyptische geneeskunde. De therapie bestaat uit het inzichtelijk maken en behandelen van de oorzaak van de klacht.

De E.E.N.® therapie werkt vanuit de energie en op het fysieke lichaam en biedt een symptomatische -op maat gesneden- behandeling, terwijl de oorzaak wordt gezocht op het niveau van het bewustzijn.

De E.E.N.® therapie is energetisch van aard en werkt vanuit het meridianensysteem en chakrasysteem. Wanneer er een verstoring is in het lichaam kan men deze ook terugvinden op chakra-niveau en in het meridianensysteem. Blokkades kunnen op energetisch/emotioneel/fysiek niveau in het energiesysteem en lichaam op gespoord worden en de energie herstelt. Met de begrippen yin en yang worden verstoringen in de dynamiek en de balans uitgedrukt (yin is te weinig en yang is teveel energie).

De behandeling is een causaal gerichte therapie. De diagnose wordt gesteld via kinesiologie, polsdiagnostiek, radiësthesie en psychonomie en een uitgebreide anamnese. Binnen de E.E.N.® therapie wordt er gebruik gemaakt van diverse ondersteunende therapieën.

De therapie bestaat verder uit het behandelen van voedingsintoleranties, drainageproblemen, fysieke verstoringen en toxinebelasting. Verder wordt er gewerkt met thema-therapie, de kracht van vergeving, regressie- en reïncarnatietherapie, psychotherapie, de Ankh en klankschalen, ademhalingstechnieken, endocrinologie, reflexzonetherapie, numerologie en ziektepreventie.

Lotus

Doelgroep

De E.E.N.® therapie is geschikt voor alle leeftijdsgroepen, zowel kinderen als volwassenen hebben baat bij de behandeling vanwege de vitaliserende en harmoniserende werking met als doel totaalbalans.


Indicatie

De E.E.N.® therapie kan in alle leeftijdsfasen worden ingezet en is een op zichzelf staande therapie. Tevens kan deze therapie een aanvulling en ondersteuning bieden naast een reguliere behandeling.

Contra-indicatie

Een aantal lichamelijke symptomen en/of psychische stoornissen hebben expertise nodig via een andere discipline. In dit geval zal de E.E.N.® therapeut doorverwijzen naar de reguliere hulpverlening.

“When mind, body and spirit are in harmony, happiness is natural result.”

Deepak Chopra