Praktijk voor
Lichaamsgerichte Psychotherapie

De sleutel tot jezelf

Wandelcoaching

Header small

Ervaar de rust en de ruimte in de natuur tijdens een wandelcoaching

Wandelcoaching is een effectieve en actieve manier van coachen. Het zet je fysiek en mentaal in beweging. Er komen hormonen vrij (serotonine en dopamine). Deze hormonen zorgen ervoor dat je een ontspannen en positiever gevoel krijgt. Wandelcoaching zorgt ervoor dat je weer in contact komt met jezelf!

Wandelcoaching

Waarom wandelcoaching zo goed werkt

Dat er iets bijzonders gebeurt zodra mensen zich in de natuur begeven staat vast. De verbinding met de natuur zorgt ervoor dat concentratie en stemmingen verbeteren en dat stress afneemt. De natuur geeft zintuiglijke sensaties zoals de geur van het bos en het fluiten van de vogels. Mensen ervaren een gevoel van vrijheid.

De natuur heeft een relativerend effect. Door de natuur en zijn elementen te observeren, observeer je ook jezelf. De natuur is jouw spiegel! Het maakt je bewust, zet ervaringen, gevoelens en gedachten in perspectief en zet je in het NU.

Ik ga met je op pad. We gaan bewegen; van je hoofd (gedachten) naar je lijf (gevoel). Tijdens de wandeling kom je tot inzichten en ontdek je welke stappen je kunt nemen.

Ik loop naast je met mijn eigen “rugzak” vol kennis, ervaringen en mijn gevoel en intuïtie als kompas.

“Jouw bewustwording is het begin van de verandering.”